Meny
Summa varor
0,00 kr

Processmaterial för Jonbyteskromatografi (IEC) - Tosoh Bioscience

Jonbyteskromatografi (IEC eller IEX) drivs av interaktioner mellan laddade molekyler i provet och laddade immobiliserade ligander i gelen. IEC kan delas in i två olika undergrupper;
– Katjonbyteskromatografi, i vilken positivt laddade molekyler i den mobila fasen binder till en negativt laddad ligand i gelen
– Anjonbyteskromatografi, där negativt laddade molekyler i den mobila fasen binder till en positivt laddad ligand i gelen

Efter att de aktuella molekylerna har adsorberats tvättas kolonnen för att avlägsna eventuellt obundna rester. De bundna molekylerna elueras sedan med hjälp av en gradient med högre jonstyrka i mobilfasen. En alternativ metod för eluering är att öka eller minska pH på mobilfasen för att ändra molekylernas laddning så att de inte interagerar med gelens laddning och eluerar.


Applikationer

Jonbyteskromatografi är den mest använda kromatografiska metoden för upprening av biologiska substanser. Typiska användningsområden är bearbetning av antikroppar samt rening av plasma och proteiner.

>> Video - Ion Exchange Chromatography

>> Process Media Catalog.pdf
>> MiniChrom Columns.pdf
>> RoboColumns.pdf
>> Toyopearl Instruction Manual.pdf
>> Bioprocessing Application Notebook - Online

 

TOYOPEARL och TSKgel IEC

Tosoh Bioscience tillhandahåller ett brett utbud av både starka och svaga anjon- och katjonbytare. Termerna "starka" och "svaga" hänför sig till syra/bas-egenskaperna hos den funktionella gruppen. En stark jonbytare kommer att ha samma laddningsdensitet över ett brett pH-område, men för en svag jonbytare förändras laddningsdensiteten med pH. Selektiviteten och kapaciteten hos en svag jonbytare är olika vid olika pH.

Vid metodutveckling är rekommendationen att börja med en stark jonbytare (till exempel kvartär amin, sulfonsyra, eller sulfopropyl). Om selektiviteten inte är tillräcklig kan man gå vidare till en svag jonbytare (till exempel DEAE eller karboximetyl).

TOYOPEARL IEC är modifierade versioner av TOYOPEARL HW och bygger på samma ursprungspolymer, polyhydroxy metakrylat, men har en högre grad av tvärbindning vilket ger en mera rigid partikel.

TOYOPEARL GigaCap är en serie med jonbytesmaterial med hög kapacitet och som finns i ett brett spektrum av svaga och starka anjon- och katjonbytare för olika applikationer.

 

Anjonbytare

TOYOPEARL, TOYOPEARL GigaCap och TSKgel jonbytare är polymerbaserade material speciellt framtagna för separation av monoklonala antikroppar och oligonukleotider. Flera av packmaterialen finns i olika partikelstorlekar.

TSKgel PW har en högre grad av tvärbindning jämfört med TOYOPEARL, vilket är nödvändigt för att klara de högre tryck som genereras med mindre partiklar. TSKgel PW och TOYOPEARL är baserade på samma polymer och har liknande funktionalitet, vilket medför att selektiviteten för proteiner och föroreningar blir den samma.

 


Katjonbytare

TOYOPEARL, TOYOPEARL GigaCap och TSKgel är alla polymerbaserad katjonbytare för separation och rening av biomolekyler inklusive monoklonala antikroppar och peptider. Materialen finns i flera olika partikelstorlekar.

TSKgel PW har en högre grad av tvärbindning jämfört med TOYOPEARL, vilket är nödvändigt för att klara de högre tryck som genereras med mindre partiklar. TSKgel PW och TOYOPEARL är baserade på samma polymer och har liknande funktionalitet, vilket medför att selektiviteten för proteiner och föroreningar blir den samma.